Mick Schumacher rijdt in 2021 bij Haas F1 team


Mick Schumacher rijdt in 2021 bij Haas F1 team

Gepubliceerd op 02 december 2020 door Julien Lemmen

Het Haas F1 Team heeft vandaag bekendgemaakt dat Mick Schumacher in 2021 één van haar coureurs is. De zoon van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher wordt daarmee de teamgenoot van de Rus Nikita Mazepin, die gisteren al bevestigd werd door de Amerikaanse renstal.

De 21-jarige Mick Schumacher, die lid is van de Ferrari Driver Academy, werd in 2018 kampioen in de Formule 3 Euroseries. Dit jaar gaat de Duitser aan kop in het Formule 2-kampioenschap, waarbij aankomend weekend de beslissing om de titel gaat vallen.

“Ik ben erg blij dat we Mick Schumacher kunnen bevestigen als onze coureur voor volgend seizoen en ik kijk ernaar uit om hem in het team te verwelkomen”, aldus Günther Steiner, teambaas van het Haas F1 Team. “Het Formule 2-kampioenschap dient al lange tijd als hét platform voor talenten om zich te bewijzen en dit jaar is ongetwijfeld één van de meest competitieve van de afgelopen seizoenen. Mick heeft dit jaar races gewonnen, vaak op het podium gestaan en blonk uit in een veld met uitzonderlijke talenten. Ik ben ervan overtuigd dat hij op basis van zijn prestaties de kans heeft verdiend om te promoveren naar de Formule 1.”

Schumacher, die een contract voor meerdere jaren heeft getekend bij het team, zegt over zijn aanstelling: “Het vooruitzicht dat ik volgend jaar op de Formule 1-grid sta, maakt mij erg blij en ik ben simpelweg sprakeloos. Ik wil het Haas F1 Team, Scuderia Ferrari en de Ferrari Driver Academy bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld. Ik wil ook mijn ouders bedanken. Ik ben ze alles verschuldigd. Ik heb altijd geloofd dat ik mijn droom om in de Formule 1 te racen, zou realiseren. Daarnaast wil ook alle motorsport-fans bedanken die mij hebben gesteund gedurende mijn hele carrière. Ik zal alles geven, zoals ik altijd doe, en ik kijk ernaar uit om dit avontuur samen met de fans en het Haas F1 Team aan te gaan.”

Schumacher mag tijdens het laatste Grand Prix-weekend van dit seizoen, in Abu Dhabi, al de Haas aan de tand voelen in de eerste vrije training, waarna hij ook deelneemt aan de ‘young driver test’ op hetzelfde circuit.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: